Cursul de legislatie pentru urmatoarea serie incepe in data de 11 Decembrie 2023!

Blog

Intoarcerea din 3 manevre

Intoarcerea din 3 este exact manevra care va permite sa intoarceti acolo unde intoarcerea dintr-o manevra este imposibila datorita latimii drumului.

Instructorul se va astepta ca dumneavoastra sa:
– Efectuati manevra de intoarcere incet, calm, avand tot timpul autovehiculul sub control;
– Sa folositi corespunzator frana, acceleratia, pedala de ambreiaj si volanul;
– Sa nu va urcati pe bordura si nici sa o atingeti;

Examinatorul va observa daca:
– Sunteti atent la ceilalti participanti la trafic;
– Observati la randul dumneavoastra ce se intampla in jur in timpul manevrei de intoarcere;

De aceea am alcatuit urmatorul algoritm:

A. Alegeti un loc unde aceasta manevra sa nu fie interzisa si unde sa puteti supraveghea traficul. De asemenea uitati-va dupa stalpii de telegraf, pomi, etc. in principiu orice v-ar putea obstructiona manevra. Opriti pe partea dreapta. Asigurati-va ca traficul permite efectuarea manevrei in siguranta si nu ignorati nici unghiul mort;
B. Folosind treapta 1 a cutiei de viteze, rotiti volanul spre stanga. Intentia dumneavoastra este aceea de a aduce masina perpendicular pe trotuarul opus;
C. Cand fata masinii este aproape de bordura la aproape 1 m, incepeti sa virati energic spre dreapta. In tot acest timp autovehiculul se va misca foarte incet inainte, eventual folosind si frana de picior. Nu uitati sa debreiati inainte de a frana! Atentie la trotuar sa nu-l loviti!
Selectati treapta de mers inapoi si ridicati usor piciorul de pe ambreiaj, ajutandu-va de acceleratie. Asigurati-va in toate directiile ca puteti continua manevra de intoarcere;
D. Mergeti cu spatele usor, urmarind traficul si distanta pana la trotuarul opus. Roti volanul spre dreapta astfel incat la finalul aceste etape sa aveti masina indreptata spre directia de mers dorita.
E. Selectati treapta 1 de viteze, corectati pozitia masinii cu ajutorul volanului si gata! Ati intors!

Cand efectuati aceasta manevra, nu va grabiti, mergeti incet inapoi, tot timpul avand autovehiculul sub control. Nu va bazati exclusiv pe oglinzi; ele sunt utile dar nu va pot oferi o perspectiva exacta asupra a ceea ce se intampla in jurul dumneavoastra. Si apoi ati vazut mesajul, deja comun: „Obiectele in oglinda sunt mai aproape decat par„!

Sfatul nostru
: Ori de cate ori veti rula acest film, el nu va avea valoarea unei singure ore de practica! Solicitati instructorului dumneavoastra informatii despre toate situatiile pe care le intalniti! Dupa terminarea scolii toata lumea se va astepta ca dumneavoastra sa cunoastetimanevra de intoarcere!

Cu ! am marcat etapele care necesita mai multa atentie.

Sursa http://www.incepator.ro/

© Junior Driver- All Rights Reserved
Comodo SSL