Cursul de legislatie pentru urmatoarea serie incepe in data de 19 Februarie 2024!

Blog

Manevra la intersectie

Manevra la intersectie

Cum trebuie procedat intr-o intersectie, care sunt pasii care trebuie urmati pentru a schimba directia de deplasare, cand semnalizez si cand incep sa schimb directia?
Vom incerca sa va explicam ce asteapta examinatorul si ofiterul de politie de la dumneavoastra in timpul probei de oras.

Instructorul se va astepta ca dumneavoastra sa:
– Va asigurati, sa semnalizati si sa efectuati manevra de schimbare a directiei in timp util;
– Reduceti progresiv viteza autovehiculului, din timp si fara franari bruste;
– Sa va pozitionati corect pentru manevra pe care doriti sa o efectuati; cat mai aproape de marcajul longitudinal;
– Observarea de catre dumneavoastra a traficului de masini si pietoni;

Pentru a va usura invatarea acestor reguli elementare care in timp vor deveni aproape instinctive, am alcatuit urmatorul algoritm:

1. Asigurati-va: Observati indicatoarele de prioritate, daca acestea exista.
2. Oglinzile: Folositi-le pentru a vedea ce se intampla in spatele dumneavoastra. Estimati viteza de deplasare a celorlalte vehicule, pentru a vedea daca manevra poate fi facuta in siguranta si pentru ei. Nu ignorati ‘unghiul mort‘.
3. Semnalizati: Daca considerati ca totul este ‘Ok’, semnalizati-va din timp manevra. Nimic nu este mai deranjant pentru ceilalti participanti la trafic decat a vedea ca un vehicul isi schimba banda si apoi franeaza pe mijlocul drumului fara semnalizare!;
4. Pozitionati-va cat mai mult posibil spre axul drumului, fara a-l depasi;
5. Actionati pedala de frana din timp schimband in acelasi timp treapta de viteze. La incheierea manevrei, viteza autovehicului va fi mult mai mica;
6. O ultima asigurare. Observati traficul de pe sensul opus! Observati pietonii! Inainte de a incepe manevra, mai aruncati o ultima privire in oglinda; sunt destui nebuni care vor ignora semnalul dumneavoastra ‘de stanga’! Nu este nici o problema daca va trebui sa opriti in dreptul punctului de intoarcere! (Acest punct se afla la intersectia imaginara intre axele longitudinale ale celor doua drumuri).
7. Nu taiati curbele! Astfel nu-i mai dati nici o sansa autovehiculului care se apropie de intersectie!

Sfatul nostru: Ori de cate ori veti rula acest film, el nu va avea valoarea unei singure ore de practica! Solicitati instructorului dumneavoastra informatii despre toate situatiile pe care le intalniti! Dupa terminarea scolii toata lumea se va astepta ca dumneavoastra sa cunoastetimanevra in intersectie!

 

Sursa http://www.incepator.ro/

© Junior Driver- All Rights Reserved
Comodo SSL