Cursul de legislatie pentru urmatoarea serie incepe in data de 19 Februarie 2024!

Blog

Pozitia corecta la volan

Pozitia corecta la volan

Se vorbeste atata despre cum trebuie sa stam la volan… Cum trebuie sa stam la volan, cum tinem mainile pe volan, cum il rotim?

Instructorul se va astepta ca dumneavoastra sa:
– Va asigurati, sa semnalizati si sa efectuati manevra de schimbare a directiei in timp util;
– Sa tineti mainile pe volan intr-o pozitie ca cea ilustrata in figura;
– Evitati sa va ‘incrucisati’ mainile in timp ce virati;
– Nu lasati volanul liber pentru a indrepta rotile masinii;
– Schimbati directia din timp si fara smucituri;
– Mentineti partea dreapta a drumului, fara a oscila printre masinile parcate pe partea dreapta;

<align=”center”>Pentru a va usura invatarea acestor reguli elementare care in timp vor deveni instinctive, am alcatuit urmatorul algoritm:

 

» Cand conduceti, priviti spre directia catre care se indreapta autoturismul;
» Folositi toate comenzile (semnalizare, stergatoare de parbriz, luminile, etc.) sischimbatorul de viteze fara sa le cautati cu privirea. Acomodati-va din timp cu pozitia fiecaruia!
» Incercati sa pastrati amandoua mainile pe volan. Pozitiile de genul: ‘conducere cu podul palmei’ sau cu o mana sunt contraindicate.
» Cand virati, pastrati-va mainile fiecare in jumatatea ei; imaginati-va volanul despartit in doua de o dreapta verticala. Mana dreapta nu are ce cauta in zona de actiune a mainii stangi si invers!

Cand virati dreapta, pastrati o distanta de aproximativ un metru de coltul trotuarului:
» 
Prea aproape de trotuar poate duce la calcarea acestuia cu roata din spate sau izbirea acesteia de trotuar, deci distrugerea anvelopei;
» Prea departe de trotuar va poate duce la terminarea manevrei pe contrasens, obligand vehiculele de pe sensul opus sa faca manevre de evitare;

Sfatul nostru: Ori de cate ori veti rula acest film, el nu va avea valoarea unei singure ore de practica! Solicitati instructorului dumneavoastra informatii despre toate problemele pe care le intalniti! In primele ore de scoala, solicitati, pentru acomodare cu indicatoarele, sa conduceti pe un drum putin circulat! Dupa terminarea scolii va trebui sa cunoasteti pozitia corecta la volan!

 

Sursa http://incepator.ro/

© Junior Driver- All Rights Reserved
Comodo SSL