Cursul de legislatie pentru urmatoarea serie incepe in data de 19 Februarie 2024!

Blog

Pregatirea de plecare

Pregatirea de plecare

Examinatorul va observa daca:
– Va asigurati ca toate usile sunt inchise;
– Scaunul dumneavoastra este corect reglat;
– Oglinzile laterale si centrala sunt corect reglate;
– V-ati reglat si fixat centura de siguranta;
– Frana de mana este ‘trasa’ si maneta de viteze este pe punctul mort (pozitia ‘O’ sau ‘N’).

USILE: asigurati-va ca toate usile, inclusiv cele ale pasagerilor, sunt inchise. Nu uitati ca sunteti responsabil de securitatea pasagerilor. O portiera neinchisa corect se poate deschide in mers.
SCAUNUL: reglati pozitia scaunului in asa fel incat sa va ofere un comfort maxim. Apasati pedala de ambreiaj la maxim; trebuie sa puteti face asta fara sa va intindeti.
VOLANUL: Reglati pozitia scaunului pentru o utilizare usoara a volanului. Nu stati prea aproape de el deoarece marginea inferioara a volanului va lovi genunchii dumneavoastra.
CENTURA DE SIGURANTA: Asigurati-va ca atat dumneavoastra cat si pasagerii aveti centura de siguranta corect fixata. Legea prevede ca toti pasagerii sa aiba centura de siguranta fixata, in cazul in care locurile sunt prevazute cu asemenea dispozitive. Este de datoria dumneavoastra sa va asigurati ca si pasagerii sub 12 ani au centurile fixate.
OGLINZILE: Reglati pozitia oglinzilor. Ele trebuie sa va asigure o maxima vizibilitate in spate cu o miscare minima a capului. Reglati pozitia oglinzilor astfel incat sa reduceti ‘unghiul mort’.

Sfatul nostru: Solicitati instructorului dumneavoastra informatii despre toate problemele pe care le intalniti! Pregatirea de plecare a autoturismului este esentiala pentru a va asigura o pozitie confortabila si sigura la volan!

 

Sursa http://incepator.ro/

© Junior Driver- All Rights Reserved
Comodo SSL